• Maarten van der Weijden begint na Franeker aan de 44 km naar Dokkum

    Johan Bosgra

Baarnse kano bij Elfstedenzwemtocht

23-06-2019, 23:50 | Lezersnieuws | Johan

Zondag 23 juni was Baarnaar Johan Bosgra in zijn geboortestad Franeker bij de Elfstedenzwemtocht. Hij genoot van het Elfstedengevoel dat hij ooit zelf als schaatser hoopt mee te maken.

"Omdat ik zelf Elfstedenfan ben, volg ik de prestatie van Maarten van der Weijden met grote interesse. Daarom ben ik ook vorig jaar met de kano op de auto naar Friesland gereden om in 'mijn' Franeker dit spektakel te beleven. De omstandigheden waren toen totaal anders: juist in Franeker viel de schemering in en regende het stevig.

Deze keer was het midden op de dag en scheen de zon uitbundig. Ik peddelde op steenworp afstand achter Maarten en had duidelijk zicht op de traag ogende armbeweging. Het gejuich bij de stempelpost was prachtig. Hij genoot duidelijk van alle belangstelling. Een bemanningslid van de volgboot vertelde me, later buiten de stad, dat de zwemsnelheid telkens in de steden flink opliep, juist vanwege die aanmoedigingen."

Johan roept zijn plaatsgenoten op ook een donatie te doen aan dit prachtige initiatief, waarmee Maarten geld inzamelt voor kankeronderzoek. Dat kan via www.11stedenzwemtocht.nl heel handig met PayPal of iDeal.