• Hannah met de JDRF banner

    eigen foto

11 mei: Workshops en massages voor een goed doel!

29-04-2019, 14:42 | Lezersnieuws | Petra

Zaterdag 11 mei organiseren Daniëlle van den Berg en Petra Plomp een hele dag vol workshops en massages in het Gezondheidscentrum Oosterstraat in Baarn. Van 9-19 uur worden doorlopend zeer gevarieerde workshops aangeboden. Alle opbrengsten van deze dag gaan naar het JDRF, een organisatie die (wereldwijd) onderzoek financiert naar het genezen, voorkomen en behandelen van Diabetes Type 1.

Een groot aantal ondernemers uit Baarn en omstreken met uiteenlopende beroepen en interesses geven de workshops en dragen belangeloos bij. Het programma is daarmee bijzonder gevarieerd en verrassend. Er zijn veel creatieve workshops en er is tijd voor ontspanning en persoonlijke ontwikkeling. Een greep uit het aanbod: speksteen bewerken, (zwangerschaps) yoga, aikido, boetseren, circus-uur, djembé, cupcakes versieren, lachyoga, magisch marmeren, individuele hand, voet- en stoelmassages, gezond eten, krachtig presenteren, talent coachgesprekken en workshops zelfvertrouwen en vriendelijkheid voor kinderen.

Waarom deze dag? Hannah, de 12-jarige dochter van Petra, heeft nu bijna tien jaar diabetes type 1. Diabetes hebben betekent doorzetten, elke dag én elke nacht, ook al ben je het zat en baal je ervan. Mensen met diabetes zijn altijd aan het nadenken over hun diabetes, koolhydraten aan het tellen en proberen in te schatten wat een lekker stuk taart, sporten, even buitenspelen of zich inspannen tijdens een toets voor effect heeft op hun bloedsuikerspiegel. Ontspannen & zorgeloos opgroeien is voor kinderen met diabetes anders dan voor andere kinderen.... Het vergt veel toewijding en inspanning om met diabetes type 1 te leven. Er zijn wereldwijd veelbelovende onderzoeken gaande naar de genezing van diabetes type 1. Daar werken gerenommeerde Nederlandse onderzoekers gepassioneerd aan mee. Voor deze onderzoeken is veel geld nodig. In 2016, 2017 en 2018 organiseerden Petra en Daniëlle ook een workshop dag, deze waren zeer succesvol. Beide therapeuten, die in hun praktijken ook met chronisch zieke kinderen werken, besloten dit jaar opnieuw tot een actie voor het JDRF.

11 mei 2019 Op zaterdag 11 mei worden er van 09.00 uur tot 19.00 uur doorlopend workshops aangeboden in drie ruimtes in het Gezondheidscentrum Oosterstraat in Baarn. Alle workshops kosten 10 Euro en duren een uur, individuele massages kosten 10 euro voor een half uur en de individuele coaching kost 20 Euro voor een uur. Het gehele bedrag gaat naar het goede doel, namelijk onderzoek naar de genezing van diabetes type 1 mogelijk maken! Doet u mee? Als u wel wilt bijdragen, maar niet kunt komen op 11 mei, is dat ook mogelijk! Voor tickets en meer informatie over de verschillende workshops, kijkt u op www.jdrfwalk.nl/team/workshopdag Of bel naar 06-47440399, mailen kan ook naar petra@beeldendepraktijk.nl Inschrijven heeft de voorkeur, dan bent u verzekerd van een plekje. Binnenlopen op de dag zelf kan ook, als er nog plek vrij is.

Enthousiasme ‘We zijn ontzettend dankbaar en geraakt door alle enthousiaste reacties,’ aldus Daniëlle. ’Zoveel mensen die belangeloos meewerken aan dit goede doel, dat is geweldig. Behalve de workshopgevers hebben we nu voor het vierde jaar de hulp van onze ontwerpsponsor. Studio Bosgra heeft de flyer ontworpen, daar zijn we erg blij mee! Het geeft ons enorm veel energie om dit project te organiseren. We zien ernaar uit om deze dag met zo veel mogelijk mensen te beleven.’

Petra vult aan: ‘Het geeft een goed gevoel om mensen niet alleen om een donatie voor ons goede doel te vragen, maar ze daarvoor ook iets te kunnen bieden, daarom organiseren we deze positieve dag! Hannah geeft ook dit jaar weer zelf een workshop, namelijk: Toneelles voor jong & oud. Dat is haar wel toevertrouwd, ze zit al jaren op JTS Marmelijn en speelt ook mee bij het Theaterhuis van Marc van Driel. Ook haar broer Jasper (10 jaar) wilde graag weer bijdragen en geeft een workshop Goochelen met kaarten.’

Deelnemende praktijken dit jaar zijn: Ima Juku Aikido, Let op je Lijf, Liefer, Marlies Kruizenga Media en Communicatie, Kindercoach Rian, Yogacentrum Eemland, Drumschool Ruud van der Steen, Cynthia Beijdorff integratief coach, Togetherfree, Elske van der Laan, Coachpraktijk Traumastressrelease, De Witte Opaal, Logopediedienst, Samen balanceren, Haptonomie Baarn en Praktijk voor Beeldende therapie.