• Morgen zijn de waterschapsverkiezingen, Auke Terlouw is een kandidaat uit de regio en staat op plek 2 voor het CDA

    Auke Terlouw

“Water moet je zien, voelen en volgen.” Auke Terlouw koerst af op het waterschap

19-03-2019, 18:31 | Lezersnieuws | Auke

 Auke Terlouw (31) werkt met water. Als waterbouwkundige staat hij dagelijks met zijn voeten in de klei. Misschien heeft u zijn poster in de stad gezien, want Auke maakt zich op voor de waterschapsverkiezing. Een man met een missie. “Water is onze vriend en dat moet ook zo blijven. Nu en in de toekomst. Daarom zijn de inspanningen van het waterschap zo belangrijk.”

Blauwe draad
Auke en water vormen een hecht team. “Water is de blauwe draad in mijn leven. Ik ontwerp dijken, stuwen en sluizen: krachtige constructies zodat water onze bondgenoot blijft. Ik zit veel achter mijn bureau maar ben ook vaak buiten. Want water moet je zien, voelen en volgen. Elke dag opnieuw.”

Sfeer, veel groen en water
Terlouw en zijn vriendin Evelien verhuisden twee jaar geleden naar Amersfoort. “We zijn dol op de stad en de regio. Lekker centraal, sfeer, bedrijvigheid, veel groen en water.” Ze wonen dicht bij de Koppelpoort. Auke: “De poort dateert van de 14e eeuw en bood bescherming tegen de stormachtige Zuiderzee. Je kunt wel zeggen dat Amersfoort een lange geschiedenis met water heeft. Dat laatste geldt ook voor de andere 36 gemeentes die onder het waterschap Vallei en Veluwe vallen.”

Uren aftellen    
De waterschapsverkiezing nadert. Als nummer 2 van het CDA heeft vertrouwen in een positieve uitslag. “Dat klopt,” lacht Auke, “ik tel de uren af tot 20 maart. Ik kijk uit naar een plek bij Vallei en Veluwe. Uitdagingen genoeg. Denk aan schoon en voldoende water en veilige dijken en sluizen. Ook de droogte en wisselende waterstanden vragen om aandacht. Ik zet mij hier graag voor in.”