‘Laat je niet tegenhouden…’Familieviering Maria Koninginkerk

24-09-2018, 21:58 | Lezersnieuws | Veronica

Aanstaande zondag wordt in de Maria Koninginkerk weer een familieviering gehouden. Er wordt gezongen door het familiekoor en kinderen hebben een rol in de viering. Het thema is: ‘Laat je niet tegenhouden!’

 

In de oude verhalen wordt verteld hoe de leerlingen van Jezus iemand willen tegenhouden, die op zijn eigen manier mensen probeert te helpen. Deze man hoort niet bij hun ‘clubje’. Hij is geen volgeling van Jezus. Maar voor Jezus is het niet belangrijk of je tot zijn “club” behoort, maar wel of je anderen wilt helpen. Hij zegt: ‘Wie niet tegen ons is, is voor ons!’.

Het verhaal van komende zondag gaat er over dat je durft opkomen voor hen die je steun nodig hebben. Dat je durft door te zetten ondanks de weerstand die je zult ervaren of zelfs  wanneer je dreigt te worden buitengesloten. Het vraagt moed, dat wel, maar je zult echte vrienden ontmoeten.

De viering is voorbereid door leden van het familiekoor, samen met voorganger Cor van de Sluis. Het familiekoor zingt in deze viering vooral Nederlandstalige liederen. Iedereen wordt uitgenodigd mee te zingen.

 

De familieviering begint aanstaande zondagochtend om 10.30 uur. Circa 5 minuten voor aanvang wordt er samen ingezongen. Na afloop staan koffie, thee en limonade klaar. De Maria Koninginkerk bevindt zich op de hoek van de Bremstraat en de Maatkampweg. Voor de allerkleinsten is er een crèche.