• Isabel Prins (Mindful Run Hilversum) en Jorien Oosterwijk (Mindful Run Baarn)

    eigen beheer

Mindful Silent Run Baarn

15-05-2018, 10:40 | Lezersnieuws | Isabel Beukers

Datum:

donderdag 24 mei 2018, 22:00

Locatie:

Alle wijken van Baarn
Baarn

Wat is een Mindful Silent Run? Tijdens een zogenaamde MSR wordt er hardgelopen zonder te praten. 'Er wordt een een mooie route afgelegd door Baarn', aldus Jorien, en tijdens deze route van ongeveer 1.5 uur wordt er niet gepraat. Bij aanvang starten we natuurlijk wel met een uitleg. We verzamelen om 20.00 bij Sportze in de Laanstraat. Maar vanaf het moment dat we gaan hardlopen wordt er niet meer gepraat. Tijdens de route wordt het hardlopen afgewisseld met verschillende oefeningen. Het hardlopen wordt gecombineerd met elementen uit de Yoga, meditatie en mindfulness. Zo is een Mindful Silent Run een leuke kennismaking met Mindful Run. De route behelst ook een verrassingselement. Aan het einde sluiten we af met een drankje bij Sportze. En natuurlijk mogen we dan onze ervaringen uitwisselen met elkaar.

Waarom in stilte hardlopen? Als je zwijgt, ga je luisteren aldus Isabel. Luisteren naar je lichaam, naar jezelf en naar je omgeving. Je behoud je energie en je ervaart dingen waaraan je anders misschien wel voorbij gelopen zou zijn. Binnen Mindful Run is er veel aandacht voor de ademhaling. Wanneer je je focus verlegt naar je ademhaling en naar de omgeving, zul je merken dat je een hele andere loopbeleving hebt. Deze keer gaat het dus niet om zo snel mogelijk van A naar B te rennen of een persoonlijk record te zetten op een afstand. Tijdens deze run gaat het om bewustwording, ontspanning en plezier. De Mindful Silent Run is geschikt voor beginnende zowel als gevorderde lopers. Voor beginners is het een leuke kennismaking met hardlopen, voor de wat meer gevorderde lopers is het een leuke manier om eens een andere loopuitdaging te hebben.

Wat: Silent Run Baarn Wanneer: Donderdag 24 mei Waar: Sportze Baarn Tijd: 20.00 ? 22.00 Kosten: 15,- Aanmelden: www.mindfulrun.nl/baarn/