Literaire avond met Jaap Robben

10-09-2018, 10:53 | Lezersnieuws | Boekhandel Den Boer Baarn

Datum:

donderdag 27 september 2018, 20:15

Locatie:

Alle wijken van Baarn
Baarn

Donderdagavond 27 september organiseert Boekhandel Den Boer een literaire avond met Jaap Robben over zijn prachtige nieuwe roman Zomervacht.

De dertienjarige Brian woont bij zijn vader op een afgelegen terrein in een caravan. Brians verstandelijk en fysiek beperkte broer Lucien brengt zijn dagen door in een instelling. Een renovatie tijdens de zomer maakt het noodzakelijk dat Lucien elders wordt opgevangen. De vader, vooral gemotiveerd door de in het vooruitzicht gestelde vergoeding, haalt Lucien naar de caravan en maakt de jonge Brian verantwoordelijk voor de verzorging van zijn broer.

Maar hoe praat je met iemand die niet spreekt? Hoe zorg je voor iemand van wie je niet weet wat hij nodig heeft? Hoe maak je de juiste keuzes als je zelf nog zo veel moet ontdekken?

Jaap Robben veroverde met zijn romandebuut Birk boekhandel, lezer en recensent. Birk, dat zeer lovend werd ontvangen, won de Nederlandse BoekhandelsPrijs 2014, de ANV Debutantenprijs 2015 ?n de Dioraphte Literatour Publieksprijs 2015. Inmiddels is het boek aan zijn 14e druk toe en werden er al meer dan 50.000 exemplaren verkocht. Het is in 10 talen vertaald. De film Birk is in de maak. Waar Birk, de eersteling van Jaap Robben vooral een verhaal was over de verstikkende kracht van liefde, gaat Zomervacht meer nog over de wurgende kracht van schuld. Een zomervacht is luchtig maar beschermt niet genoeg tegen felle zon en kille nachten. Je zou de hoofdpersoon Brian een winterkleed wensen. Opnieuw heeft Jaap Robben een prachtige roman afgeleverd.

Jaap Robben (Oosterhout NB, 1984) is schrijver/dichter en theatermaker. Hij wilde vroeger eigenlijk Afrikaan worden en archeoloog, maar rondde eerst zijn studie Milieu- Maatschappij wetenschappen af en ging vervolgens naar de Koningstheater Akademie in Den Bosch. Van september 2008 tot oktober 2010 was Jaap de Stadsdichter van Nijmegen. Inmiddels woont hij in een oude boerderij in een klein dorpje aan de Rijn in Duitsland, niet ver van Nijmegen. Of zoals sommige mensen zeggen: ?niet in the middle of nowhere, maar daar nog achter. De avond begint om 20.15 uur in de boekhandel. Toegang ?10,-
Reserveren gewenst via de winkel 035-5426851