Leeskring Duits zoekt nieuwe leden

01-11-2018, 17:02 | Lezersnieuws | Luciënne van der Peet

Datum:

dinsdag 13 november 2018, 13:00

Locatie:

Hoofdstraat 1
Bibliotheek
Baarn

Duitsland heeft interessante schrijvers en prachtige boeken voortgebracht. Hebt u belangstelling voor Duitse literatuur, en zou u met anderen daarover in gesprek willen gaan in het Duits? Dan is deze Duitse leesclub iets voor u. Een leesgroep in Baarn is nog op zoek naar leden.

De boekbesprekingen zijn op de laatste dinsdag van elke maand, 's middags onder schooltijd afwisselend bij de deelnemers thuis. “Wij hechten aan Duits spreken, maar hebben veel geduld met mensen die dat nog niet kunnen/durven”, laat een van de leden weten.

Onder andere de volgende titels zijn voor het nieuwe seizoen uitgezocht: Die Wand - Marlen Haushofer, Tyll - Daniel Kehlmann, Die Hauptstast - Robert Menasse, Der weisse Freitag - Adolf Muschg. De meeste boeken zijn in het Duits (en ook in vertaling) te leen in de bibliotheek.

De leesclub wordt ondersteund door Senia, die de groepen bij elkaar brengt en voorziet van leeswijzers. Een leeswijzer is een handreiking voor de leesclubs om het gesprek over het boek te kunnen voeren door middel van informatie over de auteur en het boek, en met discussievragen.

Meer informatie over de Duitse leesgroep in Baarn? Kom dan naar de informatiebijeenkomst Senia leesclubs Duits op dinsdag 13 november, aanvang 13.00 uur.

Aanmelden wordt op prijs gesteld. Dit kan bij Liesbeth Ram, ambassadeur Senia leesclubs: liesbeth.ram@senia.nl.