• Impressie van de in 2017 gemaakte sculpturen

    Sjaakk

Houthakkersfeest

05-08-2018, 12:09 | Lezersnieuws | Kees Mudde

Datum:

zaterdag 18 augustus 2018, 10:00 tot zondag 19 augustus 2018, 17:00

Locatie:

Pijnenburg 7
Kuil van Drakensteyn, Lage Vuursche
Baarn

Op 18 en 19 augustus a.s. zal in de Kuil van Drakensteyn de 32ste editie van het Houthakkersfeest worden gehouden. Het Nederlands Kampioenschap Sculptuurzagen is als hoofdonderdeel gedurende deze 2 dagen te volgen. Nieuw dit jaar is dat u mannen en vrouwen aan het werk kunt zien. Een andere primeur is dat op zondag 19 augustus, naast de vakkundige jury, ook door het publiek een winnaar wordt gekozen.

Evenals vorig jaar zijn ook dit jaar de houthak- of bosarbeidwedstrijden op zowel zaterdag als zondag. Op zaterdag wordt om de landelijke titel gestreden met deelnemers uit het hele land. Zondag nemen de junior bosarbeiders de piste over en wordt in een speciale competitie gestreden door onder andere leerlingen van opleidingscentrum Helicon. Dit programma wordt afgewisseld met spectaculaire demonstraties van de professionals van het Timber Sports zaagteam.

Naast de competities is er voor iedereen ?n de hele dag door van alles te beleven. De Jack Russel racebaan keert dit jaar weer terug en ook deze keer mag uw hond de snelle terri?rs uitdagen. Afgelopen jaar heeft dit tot de nodige hilarische situaties geleid. Verder zijn er demonstraties met roofvogels en het drijven van schapen.

In het paviljoen van hoofdsponsor Staatsbosbeheer kunnen allerlei bos-gerelateerde zaken geprobeerd worden. Bijlwerpen, proberen van verschillende carving technieken, vers brood of je eigen beef bakken boven een kampvuur, en nog veel meer. Een mooie afwisseling is de mogelijkheid om met de boswachters van Staatsbosbeheer een wandeling te maken door het gebied rondom de kuil.

Ook de kinderen kunnen zich de hele dag vermaken. Ben jij de nieuwe Willem Tel? Probeer het zelf uit bij het handboogschieten. Of klim je liever in bomen? Onze boomtechnici staan met professioneel klimmateriaal klaar om je de boom in en ook weer uit te helpen. Verder is er een speelpark ingericht om te springen, klimmen, glijden en te draaien.

Van al het zagen krijg je flinke honger dus bezoek het centraal gelegen horecaplein met een keuze aan foodtrucks. Onder het genot van een hapje en een drankje kun je genieten van allerlei live optredens op het podium.

Op de informatie-en hobbymarkt kunt u zich bij verschillende bos- en natuur gerelateerde organisaties laten informeren. Daarnaast is er een breed aanbod in natuur-, hout-, streek- en hobbyproducten.

Het Houthakkersfeest is op beide dagen gratis toegankelijk vanaf 10.00 uur. Op de website of op Facebook kan het laatste nieuws gevolgd worden.