• In Opsporing Verzocht werd aandacht besteed aan de zaak.

    Opsporing Verzocht

Medewerker Petershof vervolgd voor betrokkenheid bij overval

BAARN Een medewerker van restaurant de Petershof in Baarn wordt vervolgd voor betrokkenheid bij een overval op zijn werkplek. Het OM ziet voldoende aanwijzingen dat de overvallen medewerker de boel voor de gek heeft gehouden tijdens de overval.

Dat bleek dinsdag in de rechtbank in Utrecht. Daar diende de zaak tegen een 18-jarige medeverdachte achter gesloten deuren. De rechtbank wees het verzoek van advocaat, Maarten Meulemeesters af om de jonge verdachte vrij te laten. Volgens Meulemeesters adviseert de jeugdzorg vrijlating, maar de rechtbank vond het belang van justitie groter dan het persoonlijk belang van de verdachte.

De jonge Baarnaar werd in april voor de tweede keer opgepakt en hij zit sindsdien in de cel.. Deze Baarnaar, die ook deel uitmaakt van een inbrekersbende zou samen met een 25-jarige verdachte de feitelijke overval hebben gepleegd. Die overvaller werd er bij gelapt door zijn naaste familieleden. De overvallers sloten een personeelslid op in het toilet. Ze maakten een kluis buit met ongeveer 3000 euro en sigaretten.

De officier van justitie gelooft nu dat de overval in scene is gezet. Het OM vervolgt ook een man die de vluchtauto zou hebben bestuurd. De zaak gaat verder op 24 september. Dan zal de officier vier verdachten de eisen bekend maken.

(JPU)