• De achtergelaten auto op de prinses Beatrixlaan.

    Baarnsche Courant
  • De politiehelikopter hing lange tijd boven Baarn.

    Christine Schut
  • De politiehelikopter op zoek naar drie verdachten.

    www.wentfotografie.nl

Politie geeft jacht op inbrekers nog niet op (update)

BAARN Een kleine twintig politiemannen, handhavers en marechaussees kamt Hoog Baarn uit op zoek naar drie inbrekers. Vanaf 09.00 uur vliegt er voortdurend een politiehelikopter boven het gebied. Aan het eind van de middag heeft het zoekgebied zich verplaatst naar het terrein rond Paleis Soestdijk.

Vier mannen werden vanochtend op heterdaad betrapt bij een inbraak in Soest. Ze vluchtten in een auto met Frans kenteken. Ze lieten na een achtervolging door de politie naar Baarn hun auto achter op de kruising van de Generaal van Heutszlaan en de Prinses Beatrixlaan. Een van de vier kon vrij snel worden gepakt,

Inmiddels is ook een burgeralert verspreid met de oproep om uit te kijken naar een licht getinte man van ongeveer 23 jaar met een wit T-shirt dat onder de modder zit. Waarschijnlijk heeft dat met het incident te maken. In Hoog Baarn wordt nu tuin voor tuin doorzocht.

De politie is vanmorgen in actie gekomen toen vier mannen probeerden in te breken in een pand aan de Hellingweg in Soest. Politieagenten spoedden zich direct naar de melding, waarop de inbrekers het hazenpad kozen. Er ontstond een achtervolging die uitmondde in een zoekactie met onder andere een politiehelikopter. Een verdachte is direct aangehouden.

Rond kwart voor negen kwam de eerste melding vanuit Soest binnen en enkele minuten later was de politie ter plaatse. De inbrekers gingen er daarop vandoor, eerst in een personenauto en daarna te voet. De achtergelaten vluchtauto is in beslag genomen. Een van de wegrennende verdachten verschanste zich in de bosjes, maar werd direct door politieagenten aangehouden. Om ook de drie andere verdachten aan te kunnen houden, heeft de politie besloten een zoekactie op te zetten en Burgernet in te zetten.

Bij de zoekactie werd de hulp ingeroepen van diverse politie-eenheden, waaronder een hondengeleider en een politiehelikopter. Om te voorkomen dat de verdachten tijdens de zoekactie alsnog konden ontkomen, hebben agenten een perceel tussen Soest en Baarn omsingeld. Intussen werd ook een Burgernetactie opgestart. Vele Burgernetdeelnemers belden de politie toen zij verdachte personen in de omgeving meenden te zien. Agenten hebben op basis van deze meldingen meerdere mensen staande gehouden, maar de gezochte verdachten zaten daar niet tussen.
De politie kijkt in de omgeving van Soest en Baarn nog uit naar de drie verdachten. Een van de verdachten die nog wordt gezocht, is een man die vermoedelijk een wit T-shirt draagt wat besmeurd is met modder. Van de andere twee nog voortvluchtige verdachten is helaas geen goed signalement bekend. Getuigen die de verdachte zien lopen kunnen de politie bellen via 112.